“Ahmet Cüneyt Issı“nın Mehmet Özger ile birlikte kaleme aldığı “Şiir Kuran Nesneler” isimli kitabı Hece Yayınları’ndan çıktı. Şiir Kuran Nesneler’in özetine geçmeden önce Ahmet Cüneyt Issı kimdir kısaca tanıtalım. Ahmet Cüneyt Issı 1971 yılında Ordu’nun Korgan ilçesinde doğmuş. Orta öğreniminin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimini, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamlamış. 2002 yılında “Fahri Celal Göktulga, Hayatı, Sanatı ve Eserleri” isimli çalışması ile doktorasını tamamlamış. Çeşitli üniversitelerde yardımcı doçent ve doktor öğretim üyesi olarak görev yapan Ahmet Cüneyt Issı, 2013 yılından itibaren İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta. Yazarın bir çok dergide yayımlanmış makaleleri bulunmakta.
Ahmet Cüneyt Issı’nın başlıca eserleri: Hayat ve İnsan’ın Sokak’larında Bahaeddin Özkişi’nin Öykücülüğü, Hikâye Kuran Nesneler, Fahri Celâl’in Hikâyeciliği: II. Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e Taşan Duyarlılık, Edebiyatı Dipte(n) Kuşatmak, Arada Hikâye, Şiir Kuran Nesneler.
Tanıtım Yazısı:
Şiir Kuran Nesneler Prof.Dr.Ahmet Cüneyt Issı’nın Mehmet Özger ile birlikte hazırladığı şiirlerin yazılışı ve ortaya çıkışı üzerine yazmış olduğu bir inceleme kitabı. Şiir Kuran Nesneler’in tanıtım yazısında şu ifadelere yer verilmiş. “Bir anlama çabası olarak düşünebileceğimiz şiire nesneler üzerinden yaklaşmak, onları incitip kırmadan, hafifçe üzerlerine basarak dolaşmaya çalışmak, diğer inceleme biçimlerinde olduğu gibi yine şiiri tüket(e)meyecek; ancak çoğulluğunu bir kere daha teyit edecektir. Kullandığı nesneler ekseninde şiire yaklaşırken zaman zaman şairin yaşamına, sosyal ve siyasal ortama, tarihsel şartlara, nesnelerin ideolojik ve sosyal anlamlarına, şiirin evrensel ve yerel tavırlarına dair de konuşmak gerekecektir. Bu ise, Foucault’nun arkeoloji yaklaşımına denk düşer ve karşımıza çıkan nesneler, bazen arkeologların da yaptığı gibi kendi başlarına bir hikâyeye; daha doğrusu şiirsel birer figüre dönüşür. Hatta bazen bütün bir şiir, sanki uçan halı görevi gören böyle nesnelerle havalanırken, dil bu uçuşa +melodisiyle eşlik eden bir varlığa dönüşür.”
Şiir Kuran Nesneler, edebiyat ve şiir incelemelerinden hoşlanan okurların kaçırmaması gereken bir kitap.
İyi okumalar diliyoruz.