İclal Aydın - Kalbimin Can Mayası - Tubizu.com

İclal Aydın – Kalbimin Can Mayası

Kitapları çok satanlar listesinden düşmeyen entellektüel yazar “İclal Aydın“ın “Kalbimin Can Mayası” isimli romanı Artemis Yayınları‘ndan çıktı. İclal Aydın kimdir kitapları nelerdir kısaca hatırlayalım.

İclal Aydın kimdir

Yazar İclal Aydın 1971 yılında Nevşehir’de doğmuş. Ortaoğretimi Ankara’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde yükseköğrenimine başlamış. Burada öğrenimine devam ederken Almanya’ya gitmiş ve buraya yerleşerek profesyonel tiyatro çalışmaları yapmış. Bir süre sonra Türkiye’ye dönerek çeşitli televizyon kanallarında farklı projelerde yapımcı, moderatör ve oyuncu olarak görev almış. 2003-2005 yılları arasında bir kadın dergisinin yayın yönetmenliğini de yapan İclal Aydın bir çok ödül kazanmış. Yazar halen köşe yazarlığı ve televizyon programları sunuculuğu yapmakta.

İclal Aydın’ın Eserleri

Hayat Güzeldir, Ardından Bitmiş Aşklar Emanetçisi, Yaz Bitmesin, Gördüğüme Sevindim, Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken, Senin Adın Bile Geçmedi, Kağıt Kesikleri, Kalbimin Can Mayası, Bir Cihan Kafes, Üç Kız Kardeş, Bunu Sen Oku

Kalbimin Can Mayası’ nın özeti

Kalbimin Can Mayası, İclal Aydın’ın bir önceki romanı Üç Kız Kardeş’in devamı niteliğinde. Üç Kız Kardeş’teki kahramanlar Türkân, Dönüş ve Derya’nın öyküsü Ayvalık Cunda’dan kaldığı yerden devam ediyor. Öykünün bu bölümde yeni karakterler de var. Tabii bu kitabı okumadan önce Üç Kız Kardeş’i okursanız kitap daha sürükleyici olacaktır. İlk kitaba göre biraz daha durgun giden roman yine de İclal Aydın hayranlarını tatmin edecektir.

Kitabın tanıtım bülteninde şu ifadelere yer verilmiş. “Nedenini hiç bilmeden peşine düştüğümüz duyguların, izini sürdüğümüz şehvetli tutkuların, içimizde hapishane olan korkuların bize bizden önceki neslimizden kaldığına kanaat getirdim. Hiçbir şeyi unutmamak, her şeyi hatırlamak, birbirini tamamlamak için aslında. Diken kelebeklerinin göçmesi altı nesil sürüyorsa ve eğer nesiller birbirinde devam ediyorlarsa, dağın bu tarafıyla öbür tarafını, denizin bu ucuyla diğer ucunu, bir kıtanın başlangıcıyla bitimini aynı anda görebilen hangi nesildir?

Kapalı bir kapının iki tarafında iki insan duruyor. Rüçhan ve Nesrin. Türkân ve Mine. Kartal ve Somer. Peki, bir sonraki nesilden Defne ve Somer’in öteki kızı Kiraz kendi aralarındaki kapıyı aralarsa, diğer kapalı kapılara ne olur? Dün, bugün ve yarın, bir neslin yolunda kesiştiğinde hikâyeler nasıl değişir? Belki de, Kiraz’ın Defne’ye söylediği gibi bir aynaya tutulur bütün hikâyeler: Büyürken, genç kız olurken fark ettim ki, benim annem de sen ve senin annen için öteki kadın. Annelerimize yaşatılan reddedilişin iki ucuyduk seninle. Rüçhan Hanım’ın ölüme giderken hüzünle baktığı bir aynayız biz. Birimiz aynanın sırrı, diğerimiz camıyız.”

İyi okumalar diliyoruz.

Yorum yapın

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com