“Ayla Tanıl“ın “Ölmek Hakkım” isimli romanı İkinci Adam Yayınları’ndan çıktı. Ölmek Hakkım’ın özetine geçmeden önce Ayla Tanıl kimdir kısaca tanıyalım. Ayla Tanıl 1972 yılında Ankara’da doğmuş. Orta öğreniminin ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş. Çeşitli finans şirketlerinde yirmi yıldan fazla çalışan Tanıl 2011 yılında Yeminli Mali Müşavir ünvanını kullanmaya hak kazanmış. 2018 yılında farklı bir hayata geçiş yapan Ayla Tanıl’ın Ölmek Hakkım ilk romanı.
Ölmek Hakkım’ın Özeti:
Ölmek Hakkım, kendisini yatağa bağlayan ve tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalanmış, hayatının iradi olarak sona erdirilmesini isteyen Mehmet ile onun günden güne eriyip gidişine tanık olan ama desteğini bir an bile esirgemeyen karısı Süheyla’nın öyküsü. Daha trajik olan ise Mehmet’in acılarına son verecek ölümü karısı Süheyla’dan istemesi. Dolayısıyla soru şu hangisi daha acı? Kocasının gözünün önünde acı çekerek her gün ölüme biraz daha yaklaşmasını izlemek mi? Yoksa buna son verip belki de bir ömür boyu vicdan azabı çekmek mi? Bu yanıyla Ölmek Hakkım Süheyla’nın yaşadığı amansız ikileminde öyküsü. Ayla Tanıl’ın dram dolu bu romanını okumanızı öneriyoruz.
Tanıtım Yazısı:
Kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verilmiş. “Yaşarken size ait olan son seçiminiz ne olacak hiç düşündünüz mü? O düşünmüştü… Ne kadar zor olursa olsun, bunu benim için yapacaksın. Beni gerçekten sevdiğini biliyorum ve seven sevdiğinin acı çekmesine izin vermez. Sevmek, bazen fedakarlık ister. Ben bu fedakarlıktan payıma düşeni son altı yıldır fazlasıyla yaptığıma inanıyorum. Şimdi sıra sizde… Sevmek, belki de zamanı geldiğinde sevdiğinden vazgeçebilmekti… Süheyla başını usulca kocasının göğsüne yasladı. Şimdi duyduğu tek şey onun kalp atışlarıydı. Gün gelip o kalp atışlarının duracağını hayal etti. Keşke, dedi içinden, keşke seni, senden vazgeçebilecek kadar çok seviyor olsaydım… Kimimize göre yaşamak sadece nefes almaktan ibarettir, kimimize göre ise çok daha fazlası… Sizin için yaşamak ne ifade ediyor? Hepinizin birer cevabı vardır elbette, ama bu kitabı okuyup bitirdikten sonra da aynı şekilde mi düşüneceksiniz acaba?
İyi okumalar diliyoruz.