“Arne Dahl“ın “Kötü Kan” isimli polisiye romanı Doğan Kitap’tan yeni bir baskı yaptı. Kitabı dilimize Pınar Polat çevirmiş. Kötü Kan’ın özetine geçmeden önce Arne Dahl kimdir kısaca tanıyalım. Arne Dahl 1963 yılında İsveç’te doğmuş. İsveç, Danimarka ve Norveç’in en çok tanınan yazarlarından biri olan Arne Dahl daha çok polisiye romanlar yazmakta. 2004 Danimarka Polisiye Yazarları Akademisi ödülünü 2005 ile 2006 yıllarında Alman Polis Yazarları Ödülünü kazanan Arne Dahl 2007 yılında ise Avrupa’nın en iyi polisiye yazarı seçilmiş. Başlıca eserleri: Ölümün Sesi, Beş Artı Üç, Yedi Eksi Bir, Dağın Tepesine Doğru, Altı Çarpı İki, Kötü Kan.
Kötü Kan’ın Özeti:
Kötü Kan, Arne Dahl’ın on kitaplık polisiye gerilim kitap serisinin ikinci kitabı. Bu kitap serisi tüm dünyada üç milyona yakın bir satış rakamına ulaşmış. Kitapta olayları yine Arne Dahl’ın yaratttığı A Takımı polis ekibi çözüyor. A Takımı üyelerinin kendi özel yaşamları, iç dünyaları ve aralarındaki ilişkiler gerçekçi bir şekilde kurgulanmış. Dahası takımda herhangi biri öne çıkıp baş kahraman olmuyor. Herkes aynı derecede olaya odaklanıp gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor. Kitap bir cinayet ile başlıyor ve uluslararası bir komploya uzanıyor. İsveç’te Uzak Doğu tekniklerini andıran yöntemlerle cinayetler işlemeye başlayan Amerikalı bir seri katilin peşinde başlayan kovalamaca ve gerilimin farklı noktalara doğru yönelmesiyle başka bir boyut kazanmakta. Polisiye ve gerilim seven okurların bir çırpıda okuyacağı bir roman Kötü Kan.
Tanıtım Yazısı:
Kötü Kan’ın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verilmiş. “Ölümcül adımlarıyla İsveç’in asude sokaklarını arşınlayan Amerikalı bir seri katil: Bakir Vietnam ormanlarından kopup gelen Kentucky Katili… Dahl okurlarının yakından tanıdığı A Takımı, kurbanlarını Vietnam işkencesiyle öldüren katilin izini sürerken, Arne Dahl da okura sürekli “Neden İsveç?” sorusunu sorduruyor. İsveç, Amerikanlaşmanın bedelini mi ödüyor yoksa? Katil, aslında HiçKimse mi? Dahl’ın şaşırtıcı bir politik derinlik ve analizle “Kim?” sorusundan, “Neden” sorusuna taşıdığı polisiyesi gerilim dozu yüksek politik-felsefi bir eleştiri de aynı zamanda. “
İyi okumalar diliyoruz.