“Şebnem Pişkin“in kişisel gelişim türünde çıkardığı “Bir” isimli kitabının ardından yazdığı ilk romanı “Tuğra” Kent Kitap tarafından yayımlanmış ve oldukça da beğenilmişti. Tuğra dini ögeler de içeren fantastik kurgu türünde bir kitap. Tuğra’nın özetine geçmeden önce Şebnem Pişkin kimdir kısaca tanıtalım. Şebnem Pişkin 1978 yılında İstanbul’da doğmuş. Orta öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamış. Üniversite sonrası bir süre otomotiv, elektronik ve bilişim, turizm gibi sektörlerde çalıştıktan sonra kişisel gelişim üzerine yazdığı ilk kitabı “Bir” ile adından söz ettirmiş. Bu kitap ile kişisel gelişim alanında Türkiye’deki en iyi on yazardan biri seçilmiş. Bu ödül ile birlikte kendini tümüyle yazmaya veren Şebnem Pişkin’in başlıca eserleri şunlardır:
Bir, Tuğra, İsrafil’in Aynası, Kırklar Diyarı, Efsun, Sevgili Abdülhamit Han, Celâleddin, Gece Taşı, Avucumda Açan Us Çiçekleri, Mehmed’e Gönderilmeyen Mektuplar, Kayıp Mona Lisa, Kudüs Kırmızısı, Organik Kitap, Başımın Belası Bobo, Zaman Koridoru, Zaman Bekçileri, Halikarnassos Masalı, Kırık Ney.
Tuğra’nın Özeti:
Tanıtım Yazısı:
Kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verilmiş. “Yıl, 1878; yer, İstanbul; Padişah, II. Abdülhamid… Aşk mı, sadakat mi, siyaset mi? Kendi zaman ve mekânlarına sahip farklı boyutlar bir anda sizin de içinde bulunduğunuz zaman diliminde kesişseler ve sizi geçmiş sandığınız zamanlara geri götürseler neler olurdu, hiç düşündünüz mü?
Beyoğlu sokaklarının sıradan kalabalığıyla başlayan sıradan bir gün… Zamansızlığı şimdiki zamana taşıyan sıra dışı bir antikacı dükkânında, sıra dışı bir tuğra koleksiyonu… Ve sıradan olan yaşama ve zamana dair tüm kavramları sıra dışılığa taşıyan bir hikâye.
Osmanlı tarihine merakı ile tanınan Turan Bey hayatı boyunca insanları anlamaya çalışmaya hiç lüzum görmemiştir. Ama zamanı anlamak ister. Zamanı anlamak için maddeyi aşabilmelidir. İnsanları anlamak için ise yaşama onların gözlerinden bakmayı öğrenmeli… Zamanda bir kapı aralanır ve Turan Bey kendisini 1878’in İstanbul sokaklarında gezinirken buluverir. Kendi zaman boyutunda almayı reddettiği yaşam derslerini şimdi başka bir boyut ve başka bir zamanda almaya mecbur kalacaktır.“
İyi okumalar diliyoruz.