Şebnem Pişkin - Kırık Ney'in Özeti - Bir Neyzen Tevfik Romanı -

Şebnem Pişkin – Kırık Ney

“Şebnem Pişkin“in yeni romanı “Kırık Ney” Kent Kitap’tan çıktı. Kitabın alt başlığı Bir Neyzen Tevfik Romanı. Kırık Ney’in özetine geçmeden önce Şebnem Pişkin kimdir kısaca tanıtalım. Şebnem Pişkin 1978 yılında İstanbul’da doğmuş. Orta öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamış. Üniversite sonrası bir süre otomotiv, elektronik ve bilişim, turizm gibi sektörlerde çalıştıktan sonra kişisel gelişim üzerine yazdığı ilk kitabı “Bir” ile adından söz ettirmiş. Bu kitap ile kişisel gelişim alanında Türkiye’deki en iyi on yazardan biri seçilmiş. Bu ödül ile birlikte kendini tümüyle yazmaya veren Şebnem Pişkin’in başlıca eserleri şunlar:

Bir, Tuğra, İsrafil’in Aynası, Kırklar Diyarı, Efsun, Sevgili Abdülhamit Han, Celâleddin, Gece Taşı, Avucumda Açan Us Çiçekleri, Mehmed’e Gönderilmeyen Mektuplar, Kayıp Mona Lisa, Kudüs Kırmızısı, Organik Kitap, Başımın Belası Bobo, Zaman Koridoru, Zaman Bekçileri, Halikarnassos Masalı, Kırık Ney.

Şebnem Pişkin
Şebnem Pişkin

Kırık Ney’in Özeti:

Genellikle biyografik romanlar ve fantastik ögeler barındıran kurgusal edebiyat eserleri ile tanınan Şebnem Pişkin’in yeni romanı Kırık Ney’de kişiler ve toplumun bozuk yönlerini alaysı bir dille anlatan ünlü hiciv ustası Tevfik Kolaylı ya da herkesin bildiği ismi ile Neyzen Tevfik’in yaşamı kaleme alınmış.

Kırık Ney sadece biyografik bir roman değil aynı zamanda aşkı, sevgiyi ve zihinlerimize kazınmış olan tabuları da yer yer sorgulamamıza sebep olan bir roman. Eser Neyzen Tevfik’in sıra dışı kişiliğini ve yaşantısını okuyucuya aktarırken; bir yandan da Ney’in büyülü atmosferini neyzene duyulan büyük bir aşk kurgusu ile okuyucunun hayal dünyasına aktarmakta.

Tanıtım Yazısı:

Kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verilmiş. “Hüzünlüdür ney, hüznü sever. Bu yüzdendir belki, hep hüzünlü insanlar ney üfler. Ayrılıklardan şikayet edenler, “hiç”liğe kucak açanlar, mukaddes bir azâb’ı olanlar sever en çok “ney”i. Bilinmezin ve erişilmezin özlemiyle gönülleri tutuşan ezeli yenikler için bir sırdaş, bir yoldaş, bir dert ortağıdır adeta ney. Ruhu ipek bir kumaş gibi örseleniveren fânilerin dermanıdır. Dünyayı tahammül edilemez bir gurbet bilenlerin tek kurtuluş noktasıdır. Alemin özü olan insan, kendi varlığına benzetir neyi. Bu yüzdendir ki hep ağlatır insanı, ney sesi. Aslında aşk yolunun yolcusu için hepsi birer duraktır. Hem neyi, hem de neyzeni…

“Aşk kime benzer” dedi.

“Aşk bir neyzene benzer” dedim.

“Aşk bir neyzene benzerse biz neyiz?” dedi.

“Evet” dedim “Çok doğru!”

“Aşk bir neyzene benzerse, biz ‘ney’iz!”

-Mevlana Celaleddin Rumi

Şebnem Pişkin’in Kırık Ney romanını; Neyzen Tevfik’in ‘Hiç’liğinde, üstadlarımın nefeslerinde neyzenlik yolunu katetmeye çalışan biri olarak, bir solukda, zevkle ve heyecanla okudum. Kendisine daha nice yazılarında, ‘ney-neyzenlik’ meşki ve aşkı yolunda başarılar diliyorum, Allah aşkını artırsın…”

İyi okumalar diliyoruz.

Yorum yapın

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com